Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 1 серпня 2016, 13:55

Екологи відібрали проби води у річках поблизу Грибовичів

Грибовицьке сміттєзвалище

Екоінспекція продовжує брати проби води та грунту у річках поблизу Грибовицького сміттєзвалища та перевіряти на вміст забруднюючих речовин.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

26 липня екологи відібрали проби поверхневих вод у річках Малехівка, Полтва та Західний Буг, а такжо ґрунти поблизу Грибовицького сміттєзвалища.

Зокрема, відібрали проби поверхневої води у місці сходження обвідних каналів біля автодороги Львів-Рава-Руська, приблизно 1 км від підніжжя полігону; у р. Малехівка, на мості біля готелю "Варшава" та на мості в селі Малехів, приблизно 100 м нижче впадіння меліоративного каналу в який потрапив інфільтрат; у р. Малехівка, перед впадінням у р. Полтва; у річці Полтва, приблизно 50 м вище впадіння Малехівки; у Полтві, приблизно 100м нижче впадіння у Малехівку; у гирлі Полтви, перед впадінням її у Західний Буг на мості в Буську; у Західному Бузі, вище впадіння Полтви у Буську; у Західному Бузі, міст на автодорозі Львів-Київ, нижче впадіння Полтви.

Відбір ґрунтів проводився поблизу сміттєзвалища. Відтак, було відібрано проби ґрунту на схід від станції очистки фільтратів; на схід від дамби озера з інфільтратом; приблизно 10 м на південний схід від дамби озера з інфільтратом; приблизно 500 м на південний схід від дамби озера з інфільтратом.

Наразі проводяться лабораторні дослідження відібраних проб.

Нагадаємо, нещодавно екоінспекція оприлюднила результати перевірки ЛКП "Збиранка" з 2011 року. Також у екоінспекції заявили, що під час пожежі у Грибовичах, посадовці "Збиранки" не дозволили екологам здійснити перевірку сміттєзвалища. 

Перевірка відбулася лише 29 червня: фахівці виявили перевищення норм гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин у поверхневих водах (біля автодороги Львів–Рава-Руська, приблизно 1 км від підніжжя сміттєзвалища), річці Малехівці, а також у грунті.

Також у березні Головне управління держсанепідслужби у Львівській обасті провело дослідження проб води з трьох індивідуальних криниць домогосподарств у с. Малехів Жовківського району, і за результатами перевірки воду в річці Малехівці визнали придатною до споживання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.