Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

Понеділок, 1 серпня 2016, 17:58

В Україні знизили акцизи на старі авто

авто

Сьогодні набув чинності закон про зниження акцизу на старі авто, який діятиме до 31 грудня 2018 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, до 31 грудня 2018 року встановлюються знижені ставки акцизного податку на легкові авто та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони, гоночні автомобілі та інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

При цьому зниження акцизів не застосовуються для легкових авто, якщо вони мають походження з країни-агресора, вироблені до 1 січня 2010 року, або ввозяться на Україну для продажу, обміну, поставки, дарування, комісії.

За період дії закону на пільгових умовах можна ввезти не більше 3 авто на одну людину.

У результаті зниження ставки акцизного збору на імпортовані в Україну старі легкові автомобілі вартість б/у авто знизиться на 25-30%.

Нагадаємо, цей законопроект народні депутати прийняли 31 травня. На початку липня Петро Порошенко підписав закон, але лише за умови ввезення одного автомобіля на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.