Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

Середа, 3 серпня 2016, 15:32

Нацбанк спростив операції з іноземною валютою

обмін валют

Відтепер можна купувати і продавати валюту до 150 тис грн без паспортів.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Вчора Національний банк прийняв постанову про внесення змін до організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України.

Йдеться про те, що українці зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис грн без надання документів. А ось вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тис грн залишилася.

Зазначимо, досі людина, яка хотіла купівити, продати або обміняти іноземну валюту на будь-яку суму, мала надати паспорт.

"Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1,9 млрд дол. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку правління Національного банку вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами", – наголосили у Нацбанку.

Постанова набуде чинності з 10 серпня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.