Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Шахта Межирічанська

Четвер, 4 серпня 2016, 13:59

ДТЕК не має боргів за держвугілля львівсько-волинське басейну - Бутенко

Шахта Межирічанська

Приватний енергохолдинг ДТЕК в повному обсязі приймає вугілля, видобуте шахтами Львівсько-Волинського басейну. 

Про це повідомила прес-служба компанії.

Як відзначили в ДТЕК, в середньому відвантаження складають близько 60000 т вугілля на місяць. ДТЕК здійснює закупівлю і оплату вугілля за контрактом з державним підприємством "Держвуглепостач". У ДТЕК запевнили, що оплата за постачання вугілля здійснюється відповідно до умов договору, без прострочених зобов'язань.

"Теплоелектростанції України сьогодні несуть підвищене навантаження, компенсуючи зниження виробництва електроенергії на енергоблоках атомних електростанцій у зв'язку з плановими і аварійними ремонтами. У другому півріччі 2016 році українським ТЕС знадобиться 14,3 млн тонн вугілля, що на 3,7 млн тонн більше, ніж у першому півріччі. Станом на 1 серпня на складах українських ТЕС знаходиться близько 930000 тонн вугілля, з них 556000 тонн – на складах ТЕС ДТЕК ", – йдеться у повідомленні.

У липні ДТЕК поставив на ТЕС близько 510 тис т вугілля антрацитної групи власного видобутку. Однак, як зазначили в ДТЕК, вивезення вугілля з підприємств компанії, розташованих на тимчасово неконтрольованих територіях, як і раніше залишається нестабільним.

"ТЕС України цього літа працюють, по суті, в зимовому режимі. Атомна генерація вимушено знизила навантаження, з водою у гідрогенераціі теж непросто. У цій ситуації знову плече підставила теплова генерація. Відповідно, навантаження на ТЕС зросла суттєво. Вугілля спалюється більше, ніж планувалося, тому рівень складів теплоелектростанцій падає. Ми готові купувати весь вільний вугільний ресурс державних і приватних шахт. Зараз ми беремо увесь видобуток львівсько-волинських шахт ", – пояснив директор з комерційної діяльності "ДТЕК Енерго" Віталій Бутенко.

Станом на 1 серпня ДТЕК закупив вугілля у державних шахт Львівсько-Волинського басейну на суму 115 млн гривень.

"Оплата за поставлене вугілля в повному обсязі буде проводитися до кінця поточного місяця, строго відповідно до умов чинного договору з ДП "Держвуглепостач". Не дивлячись на заборгованість ДП "Енергоринок" перед  ДТЕК за вироблену електроенергію в розмірі 6,8 млрд грн, компанія продовжує виконувати свої зобов'язання перед шахтарями Львівсько-Волинського басейну. З огляду на дефіцит вугілля в Україні для теплової генерації, компанія готова працювати з будь-якими державними вугільними об'єднаннями, в тому числі і за прямими договорами ", – підсумували в прес-службі ДТЕК.

Як повідомлялося, шахтарі ДП "Львіввугілля" заявили про готовність пікетувати ПАТ "ДТЕК" Західенерго "через заборгованість із зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.