Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

saplikone.wordpress.com

Середа, 1 серпня 2012, 17:57

Директор «Древнього граду» cистематично порушує законодавство про надра

ПП «Древній Град» вже 4 роки незаконно видобуває підземні прісні води із двох свердловин, які розташовані на території однойменного готельного комплексу у с. Гамаліївка Пустомитівського району. Про це повідомляє територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області.

«Під час проведення на підприємстві 19 липня планової оперативної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони надр посадовими особами теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області виявлено, що така діяльність здійснюється без спеціального дозволу на користування надрами, (порушення ст.19, Кодексу України про надра) та проекту на геологічне вивчення дослідно-промислової розробки водозабору підземних прісних вод (порушення ст.20, Кодексу України про надра), – зазначено у повідомленні. 

Упродовж 2008-2012 років Львівська державна інспекція нагляду у гірничодобувній промисловості та за охороною надр провела 4 перевірки, під час яких зафіксовані порушення та невиконання вимог попередньо виданих приписів, зокрема, не отриманий спеціальний дозвіл на користування надрами для видобутку підземних прісних вод. Керівник підприємства неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, проте незаконне користування надрами триває й досі. 

ПП «Древній Град» зазначене як систематичний порушник законодавства України про надра – відповідні листи теруправління Держгірпромнагляду у Львівський області 2011 року скеровувало до прокуратури Пустомитівського району та прокуратури Львівської області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.