Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

glavcom.ua

Четвер, 2 серпня 2012, 09:02

Об’єднана опозиція змушує виборців відмовитися від свого волевиявлення

Об’єднана опозиція Львівщини все ніяк не може змиритися з поразкою «свого» кандидата на виборах до Радехівської районної ради.

У газеті «Експрес» під №80 від 26 липня вийшла друком стаття «Як регіонали в районі «перемагали»», в якій мешканці села Станин розповідають про те, що «хмари нависли над форпостом опозиції». Замість того, аби привітати представника від Партії регіонів Романа Клебана зі справедливою перемогою на виборах до Радехівської районної ради Львівської області, так звані опозиціонери їздять околицями села та чинять тиск на виборців.

Зокрема йдеться про члена ВО «Батьківщина» львів’янина Юрія Гудиму, котрий 26 липня вирішив завітати з «робочим» візитом у село Станин Радехівського району, де, власне, в неділю і відбулися проміжні вибори до Радехівської районної ради. Принагідно, немає нічого поганого, що член політичної партії вирішив відвідати свій місцевий партійний осередок – з ким не буває. Але мета візиту політичного діяча стає більш зрозумілою, враховуючи, що саме представник об’єднаної опозиції Ірина Жакут програла вибори «регіоналу» Роману Клебану на Радехівщині.

«До нас приїздив від Батьківщини Юрій  Гудима, - розповідає мешканка села Станин пані Ольга Богданівна. – Спершу  питав за кого голосували на виборах, а потім попросив написати заяву, що ми голосували за кандидата від Партії регіонів не з власної волі та отримали за це гроші. Це ж не правда! Ми  підтримали Клебана, бо він реально для села багато зробив», - обурилася жінка.

Подібні дії, за словами експерта Всеукраїнської громадської організації «Правові Передові Ініціативи» Віктора Мельника, є прямим тиском на виборців згідно статі 6 Закону «Про місцеві вибори». Адже згідно із рішенням територіальної виборчої комісії, порушень під час проведення виборів до Радехівської районної ради  зафіксовано не було, що підтверджує протокол №13 засідання Радехівської районної виборчої комісії про встановлення результатів виборів депутата до Радехівської районної ради по Станинському одномандатному мажоритарному виборчому округу №26 Радехівського району Львівської області.

Тим не менше, схоже, так звані опозиціонери не готові приймати результати чесних виборів і застосовують будь-які методи тиску на селян задля власної користі. Та й роблять це не відкрито, а тишком-нишком. Пан Гудима для того, аби не «засвітити» своє ім’я в районі, їздить селом на престижному позашляховику марки «Ніссан» своєї дружини. 

SDC11770

Однак, такий тиск місцевим мешканцям не сподобався. За словами жителів села Станин, вони вже зробили свій вибір на користь депутата від Партії регіонів, і змінювати свою думку не збираються. 

Пригадуючи останні події у місті Стрий, де підпалили офіс місцевої організації Партії регіонів, стає зрозумілим - практика залякування, тиску та шантажу з боку так званих депутатів-опозиціонерів, які нібито так палко відстоюють демократичні принципи – звична для них справа.

Тепер слід чекати реакції місцевих правоохоронних органів на таку «активність» Юрія Гудими та його не правових дій, а також закликати так званих опозиціонерів не вдаватися до подібних брудних методів ведення політичної діяльності та замість залякування виборців та працювати на благо  громади Львівщини.        

На жаль, для так званих опозиціонерів їх неправомірні дії та шалений тиск на виборців не переконав Радехівську районну виборчу комісію у тому, що кандидат від Партії регіонів Роман Клебан одержав перемогу незаконним шляхом.

У районній газеті Радехівського району «Народна справа» під №29 від 27 липня було опубліковано постанову Радехівської районної виборчої комісії «Про встановлення результатів проміжних виборів депутатів до Радехівської районної ради по Станинському одномандатному мажоритарному виборчого округу №26 Радехівського району Львівської області».

Зокрема Радехівська районна виборча комісія постановляє:

Визнати обраним депутатом в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №26 на проміжних виборах депутатів Радехівської районної ради Львівської області 22 липня 2012 року – Клебана Романа Петровича, 05.11.1966 року народження, громадянин України, член Партії регіонів, директор СТзОВ «Батьківщина», проживає: Львівська область, Радехівський район, село Станин, висунутий Радехівською районною організацією Парті регіонів.

Нагадаємо, 22 липня 2012 року у селі Станин Радехівського району Львівської області відбулися проміжні вибори депутатів Радехівської районної ради. За результатами цих виборів Партія регіонів отримала ще одного депутата у Радехівській районній раді: кандидат від ПР Роман Клебан набрав 51,05%. На другому місці кандидат від ВО «Батьківщина» Жакут Ірина Дмитрівна. 4,9% виборців не підтримали жодного кандидата, 1,75% бюлетенів визнані недійсними. Явка виборців склала 73,52%.

Отже, у питанні проведення виборів до районної ради у с. Станин, що на Радехівщини, яке викликало чималий резонанс, можна остаточно ставити крапку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.