Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

навчальні заклади

П'ятниця, 5 серпня 2016, 15:44

У Міносвіти розвантажили навчальні програми для перших класів

навчальні заклади

Затверджено 13 оновлених та "розвантажених" навчальних програм для школярів 1-4 класів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

За цими програмами діти навчатимуться вже з 1 вересня.

"Йдеться про видалення з програм зайвої інформації, усунення дублювання, відбір найбільш важливих тем та їх логічний виклад. Найважливішим для нас було підняти якість освіти, а не якимось чином її опустити. Тому ми залишили якісні показники – що має вміти дитина, але в цих програмах змінили дорогу до їх досягнення", – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Зокрема, було знято фіксовану кількість годин на вивчення кожної теми – відтепер учителі визначатимуть їх самостійно. Також програми привели у відповідність до вікових особливостей дітей: експерти перенесли деякі теми у більш старші класи та скасували ряд вимог, що ставилися перед молодшими школярами.

"Основна ідея полягає в тому, щоб дати дитині розкритися, максимально розвинути її індивідуальність, а не зашорювати, не формувати її, як ту цеглину, а розвивати. Для цього потрібно, в тому числі, дати вчителю більшу свободу в підходах, дати їм можливість більше вибирати. Власне, на це й будуть націлені нові програми", – заявив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Загалом були внесені зміни до програм з української мови, літературного читання, математики, інформатики, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, трудового навчання, фізичної культури, іноземних мов, природознавства, основ здоров’я та з предметів "Мистецтво" і "Я у світі".

Наразі до оновлених програм у міністерстві мають підготувати нові вимоги до оцінювання учнів та нові методичні рекомендації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.