Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

zn.ua

Понеділок, 8 серпня 2016, 16:15

Австрія проти надання Туреччині членства у ЄС

Євросоюз

Також Австрія запропонувала скасувати угоду ЄС із Туреччиною щодо біженців.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, влада Австрії не лише закликає ЄС припинити перемовини з Туреччиною про членство в Євросоюзі, але тепер ще й пропонує відмовитися від угоди з Анкарою щодо біженців.

Зазначимо, ця угода дозволила припинити неконтрольований наплив сотень тисяч мігрантів з Азії до ЄС.

Австрійський міністр закордонних справ став першим урядовцем ЄС, що закликав скасувати цю угоду.

"Коли керівники урядів нарешті збагнули, що неконтрольований допуск біженців через Середземне море є неспроможним, вони спробували уникнути неприємних картинок і вирішили не брати до власних рук охорону своїх зовнішніх кордонів. Натомість вони переклали це завдання на Туреччину. Нині цей картковий будинок хибної політики щодо біженців – під загрозою колапсу", – заявив міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц.

Австрія наголошує, що наступ на демократичні свободи в Туреччині, зокрема після невдалого заколоту, віддаляє країну від ЄС. Натомість Євросоюз має контролювати власні кордони, аби не бути вразливим до шантажу з боку Анкари.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.