Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

безпритульні тварини

Вівторок, 9 серпня 2016, 16:54

У Львові налічується майже 600 безпритульних собак

безпритульні тварини

Чисельність безпритульних тварин у Львові, порівняно з минулим роком, не змінилася і є однією з найнижчих в Україні.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Для дослідження динаміки чисельності безпритульних собак у Львові 2-3 серпня був проведений перерахунок тварин.

Як розповів організатор міжнародної бази даних Animal-id.info Віктор Копач, відповідного до перерахунку, проведеного минулого року, у місті було зафіксовано понад 600 безпритульних тварин. У 2016 році загальна кількість безпритульних собак склала 595.

А відсоток стерилізованих собак складає 28,7%.

За словами Віктора Копача, найбільший показник в Україні – це потенційно власницькі собаки на вулиці.

"У Львові цей показник зафіксований на рівні 30,2%. Проблема Львова в тому, що власники випускають на самовигул своїх тварин. Це небезпечно, бо якщо безпритульних тварин стерилізують, вакцинують, то ця кількість тварин некерована", – наголосив Віктор Копач.

Відтак, серед тих міст, де проводили підрахунки, у Львові найменша кількість безпритульних собак. Також у Львові та у Києві найменша кількість собак на 1 кв.км – близько 3, тоді як у Миколаєві – 28, у Вінниці – 16, а у Дніпрі – 12.

"Безпритульні собаки у місті будуть, але нам важливо, щоб вони були вакциновані, стерилізовані, і підтримувалась певна популяція. Ключовими напрямками, які ми малювали в минулому році, були стерилізація, реєстрація ідентифікація. Повторний підрахунок показав, що це правильний напрямок", – зазначила керівник ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

Нагадаємо, Оксана Кошак стала новим директором ЛКП "Лев" у березні цього року. До цього  комунальне підприємство очолював Олег Мацех.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.