Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

vv-hotel.com

Четвер, 2 серпня 2012, 11:05

На Львівщині тривають ювілейні Міжнародні Бойківські фестини

Вчора, 1 серпня у м. Турка, Львівської області розпочалися 5-і Бойківські фестини. Цей фестиваль буде тривати протягом 5-и днів і збере представників даної етнографічної групи зі всього світу.

Програма проведення бойківських фестин охоплює м.Турку та її околиці, Старосамбірський ( с.Лаврів) та Самбірський (с.Черхава ) райони Львівської області і передбачає проведення мистецьких програм за участю аматорських та професійних колективів з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та інших областей України, виставок-ярмарків робіт народних майстрів, наукових та літературних конференцій і конкурсів, презентації місцевих громад Турківського району, представлення бойківської кухні та інше.

На завершення мистецького фестивалю 5 серпня відбудеться гала-концерт на співочому полі поблизу села Явора, що на Турківщині.

Нагадаємо, Всесвітні Бойківські фестини є традиційним культурно-мистецьким і науковим заходом, який проводиться в межах Турківського району Львівської області на Бойківщині один раз на п'ять років. Засновником Всесвітніх Бойківських Фестин є Всеукраїнське громадське товариство «Бойківщина –ХХІ століття».

джерело: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.