Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

chernigov.mesto.ua

Понеділок, 22 серпня 2016, 18:15

Незареєстровані безробітні субсидію не отримуватимуть

субсидії

Мінсоцполітики при оформленні субсидії зараховуватиме два прожиткові мінімуми безробітним, які не перебувають у центрі зайнятості.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як наголосив міністр соціальної політики України Андрій Рева, у такий спосіб держава боротиметься з тіньовою економікою та прихованою зайнятістю.

За його словами, часто люди працездатного віку декларують відсутність доходів, бо не навчаються, не перебувають на військовій службі, не працюють, однак знайти роботу в Україні не проблема.

"Стверджую: в Україні немає людей, які отримують доходи менші за офіційний прожитковий мінімум. Логічний висновок: такі молоді люди або не хочуть працювати, або просто приховують свої доходи. Але – вони претендують на субсидію", – заявив Андрій Рева.

Він додав, що відтепер людина працездатного віку, яка не працює офіційно, не служить в армії, не вчиться, то з 1 травня 2016 року під час оформлення субсидії її сукупний дохід розраховується у розмірі двох прожиткових мінімумів – 2900 грн на місяць.

"Зарахування до сукупного доходу двох прожиткових мінімумів (2900 грн) дещо вирівнює ситуацію і змушує офіційно непрацюючу особу сплатити більше коштів за спожиті комунальні послуги, оскільки субсидія в неї зменшується. Особа може уникнути такого негативного розвитку подій, якщо офіційно працевлаштується хоча б на мінімальну зарплату й почне сплачувати податки до бюджету. Хто не працює, той не їсть", – зазначив Андрій Рева.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.