Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Вівторок, 23 серпня 2016, 14:30

З вересня Гройсман обіцяє повноцінний запуск системи е-декларування

Володимир Гройсман

А також погрожує масовими звільненнями у НАЗК і Держслужбі спецзв'язку та захисту інформації.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Зокрема, прем’єр-міністр Володимир Гройсман вимагає від Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації та Національного агентства з питань запобігання корупції запустити систему електронного декларування з 1 вересня.

"Я вам доручаю з 1 вересня запустити у повному режимі роботу електронної системи декларування", – заявив Гройсман.

Відповідатимуть за запуск системи керівники Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко, інакше їм загрожує звільнення.

"Якщо до 1 вересня цього не буде зроблено, я нікого не хочу ні лякати, але звільнення – це мінімум того, що буде", – зазначив Володимир Гройсман.

Також Гройман дав доручення провести перевірку дій посадовців щодо запуску системи е-декларування, результати якої дають право притягнути до дисциплінарної відповідальності керівника НАЗК.

Нагадаємо, 15 серпня запуск системи електронного декларування доходів чиновників відбувся без належної сертифікації Держспецзв'язку.

Закон про електронне декларування Верховна Рада прийняла у березні цього року. Ним встановлюється кримінальна відповідальність за подачу чиновниками недостовірних даних у деклараціях.

Також запуск нової системи декларування є необхідною умовою для надання Україні безвізового режиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.