Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зонний лічильник

Четвер, 25 серпня 2016, 15:32

Уряд спростив отримання зонних лічильників для населення

зонний лічильник

Відтепер обленерго не є монополістом із продажу на встановлення зонних лічильників, що дозволяють зекономити на електроенергії. 

Про це йдеться на "Урядовому порталі".

У вівторок, 23 серпня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалили рішення щодо спрощення отримання зонних лічильників на електроенергію – постанова Уряду «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення».

Таке рішення дає можливість споживачам самостійно вибирати та купувати лічильники. Відтак Уряд зруйнував монополію обленерго на їхній продаж.

«Раніше купити лічильник можна було виключно в обленерго, а час параметризації був невизначений. Тепер споживач може самостійно купити прилад обліку, а обленерго зобов'язаний його прийняти і зробити параметризацію протягом 3 днів в місті і 5 днів для села», – розповів голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк.

Прийняття такого рішення дозволить споживачам реально заощадити кошти без бюрократії, а для обленерго встановить чіткі термінами параметризації. Енергосистемі – оптимізувати навантаження та зменшити потужності, а державі – задати курс на енергоефективність.

Нагадаємо, Львівобленерго радив мешканцям встановлювати зонні лічильники ще нарикінці лютого. Тоді вартість таких приладів складала 1050 грн за однофазний лічильник та 2200 грн за трифазний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.