Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

місцеві жителі

Варта 1

Понеділок, 29 серпня 2016, 13:08

Жителів прилеглих до Грибович сіл долучили до контролю за звалищем

місцеві жителі

Через протести місцевих жителів влада призупинила стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Ми підписали з мешканцями протокол щодо створення комісії з діяльності Грибовицького сміттєзвалища", – розповіла заступниця міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.

За її словами, на вимогу протестувальників усі стабілізаційні роботи на полігоні зупинили. Також вона наголосила, що сміття на звалище не вивозять.

"На сміттєзвалищі проводились важливі і потрібні роботи: укріплення дамби, що дозволить унеможливити надзвичайні ситуації, які могли б виникнути на сміттєзвалищі, та стабілізація, оскільни існує небезпека зсуву сміття. Це треба робити першочергово. Це в інтересах людей, щоб унеможливити зсув сміття в інфільтратні озера і унеможливити екологічну катастрофу, яка може внаслідок таких речей відбутися. Люди виступили проти проведення цих робіт, і ми виконали їхню волю", – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 серпня, більше сотні мешканців прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл перекрили трасу на Рава-Руську поблизу готелю «Варшава».

Вони вимагали у міського голови Львова Андрія Садового долучити комісію, яка складається з представників громадськості, до контролю за діяльністю львівського полігону твердих побутових відходів. Якщо цього не станеться, то протестувальники готові перекрити трасу на Київ.

Додамо, з липня на Грибовицьке сміттєзвалище знову завозять сміття, однак у спеціальних тюках, якими вирішили укріплювати схили полігону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.