Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

транспортна система Львова

Вівторок, 30 серпня 2016, 17:19

Львівські перевізники обіцяють не піднімати вартість проїзду у маршрутках

транспортна система Львова

Якщо міська влада задовільнить вимоги перевізників, львів'янам не варто перейматись через подорожчання проїзду у транспорті.

Про це сьогодні повідомив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, передає кореспондент Варіантів.

"Якщо міська влада прислухається і вирішить всі ті проблеми, про які ми сьогодні розповіли, то питання про підвищення цін на проїзд у громадському транспорті не стоїть", – розповів Андрій Корчинський.

Зазначимо, сьогодні під міськрадою на пікет зібралось близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців. Вони висунули ряд вимог міському голові Львова Андрію Садовому, адже мовчати про проблеми у транспортній системі більше не можуть.

Основними вимогами є обмеження перевезень пільгових категорій населення, створення робочої комісії, до якої увійшли б представники перевізників, а також запровадження електронного квитка.

Втім як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир, такий квиток не зменшить кількість пільгових перевезень, а лише допоможе фіксувати пасажиропотік.

Більше того, електронний квиток у Львові можуть ввести приблизно через два роки.

Якщо Андрій Садовий не підтримає вимоги пікетувальників, то вони обіцяють влаштувати у Львові справжній транспортний колапс.

"Перевізники налаштовані дуже серйозно і кажуть, що стоятимуть доти, поки проблеми не вирішать. І з кожним днем кількість маршруток, які не виходять на рейси, тільки збільшуватиметься. Ми, звичайно, розуміємо, що містянам створюємо незручності, але розраховуємо на їхню підтримку. Ми відстоюємо якісний транспорт, який не завдає збитків перевізникам", – додав Андрій Корчинський.

Нагадаємо, сьогодні вранці через страйк приватних перевізників на міські маршрути вийшло лише 362 автобуси зі 640.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.