Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

транспорт

Середа, 31 серпня 2016, 15:32

У Львові пільговикам можуть виплачувати адресну допомогу

транспорт

Аби зупинити страйк приватних перевізників міськрада розглядає різні можливості врегулювання пільгових перевезень.

Про це повідомив кореспонденту Варіантів голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

"Проблему великої кількості пільговиків та підроблених посвідчень залишається невирішеною. Вчора на зустрічі з мером Садовим ми обговорювали можливість введення єдиного пільгового квитка. Але які механізми для цього використовуватимуть та в який термін його введуть, ми не знаємо. Не знали достеменно і в міськраді, проте обіцяли до сьогоднішнього вечора все необхідне напрацювати", – розповів Андрій Корчинський.

За його словами, у мерії також повинні з'ясувати, яким чином можна було б надавати адресною допомогу пільговим категоріям населення. Втім, чи справді її запровадять, поки невідомо.

"Сподіваюсь, щось достеменно знатимемо вже сьогодні ввечері. Відповідно до того, чи запропонує міськрада дієві варіанти вирішення наших проблем, перевізники й прийматимуть рішення, чи продовжувати страйк, чи ні", – додав Андрій Корчинський.

Нагадаємо, львівські приватні перевізники почали страйкувати вчора вранці. Через це на міські маршрути вийшло лише 362 автобуси зі 640.

Згодом близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців зібрались на пікет під міськрадою. Вони висунули ряд вимог міському голові Львова Андрію Садовому, адже мовчати про проблеми у транспортній системі більше не могли.

Серед цих вимог – обмеження пільгових перевезень та запровадження електронного квитка у громадському транспорті. Втім його у Львові можуть ввести приблизно через два роки.

Додамо, одну з вимог мітингарів міськрада вже виконала. Також у мерії вирішили, що вже від сьогодні у громадському транспорті провірятимуть наявність у пільговиків відповідних посвідчень.

А нині вранці на маршрути Львова не вийшло майже 250 автобусів зі 640.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.