Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ПАТ "КСГ Банк"

ukranews.com

Четвер, 1 вересня 2016, 13:32

КСГ Банк ліквідували за відмивання доходів

ПАТ "КСГ Банк"

Нацбанк ліквідує ПАТ "КСГ Банк" за систематичне порушення законодавства щодо протидії відмиванню доходів.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 30 серпня Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "КСГ Банк" за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії відмиванню доходів, які банк одержав злочинним шляхом, зокрема за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Зокрема, Нацбанк під час останньої перевірки встановив, що "КСГ Банк" втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку, у операціях були задіяні юридичні особи, фізичні особи-підприємці та кредитні спілки.

Учасники схем проводили низку транзакцій, метою яких були багатомільйонні перекази на рахунки клієнтів банку-фізичних осіб та подальше переведення коштів у готівку.

"За наявною в банку інформацією щодо фінансового стану, ці клієнти були неспроможні здійснювати фінансові операції в таких обсягах. Крім того, виявлено низку осіб, паспорти яких значаться як втрачені, або за серією та номером паспорта значиться інша особа. Паспорт цієї особи згідно з даними правоохоронних органів значиться як викрадений.", – заявили у Нацбанку.

Загальна кількість вкладників банку становить приблизно 1200 осіб, близько 95% з яких отримують свої вклади в повному обсязі.

Основні акціонери банку – Сергій і Ксенія Касьянови (33,46%) та Олександр Шепелев (16,39%).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.