Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Трамвай на Сихів

Вівторок, 6 вересня 2016, 13:11

Трамвай на Сихів обіцяють запустити у листопаді цього року

Трамвай на Сихів

Відкриття трамвайної колії на Сихів у Львівській мерії запланували на середину листопада 2016 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, станом на зараз реалізовується завершальна стадія робіт, готовність проекту – 85%.

«Зараз основні роботи проводяться по будівництву дорожньої частини на ділянці від вул. Навроцького до вул. Липова Алея та перенесення ринку «Санта-Барбара» і будівництво там дорожньої частини. Як тільки підприємці переїдуть на сучасний ринок на вул. Антонича, зобов’язалися до 1 жовтня зробити це, то залишиться прокласти ще близько 200 м колії», – наголосив Олег Береза.

Зокрема, роботи з будівництва трамвайної колії на ділянці вул. Угорська – вул. В. Вернадського виконані на 90%. За словами Берези, тут залишилися ще роботи з перенесення ринку «Санта-Барбара», що планують здійснити до 1 жовтня, та будівництва дорожньої частини.

Щодо вул. І. Свєнціцького – вул. Угорська, то роботи виконано орієнтовно на 80%, залишилося ще встановити частину трамвайних плит, дорожнього покриття і пішохідної зони, трамвайних рейок та контактної мережі. Окрім цього ведуться роботи з будівництва колектора.

На маршрут планують запустити 9 низькопідлогових трамваїв, два з яких вже курсують містом.

Нагадаємо, трамвай на Сихів планували завершити ще до кінця минулого року. Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладають по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини до ринку «Санта-Барбара».

Проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР у 12 млн євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.