Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ДСНС

Середа, 7 вересня 2016, 15:32

Замість пожежної інспекції в Україні створять волонтерські пожежні бригади

ДСНС

До кінця року в Україні планують впровадити нові реформи.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Як заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, йдеться про нові сервісні центри МВС, що до кінця року відкриються ще у чотирьох областях України, реформу Державної міграційної служби та Держслужби із надзвичайних ситуацій.

"Влітку ми відкрили сервісний центр нового зразка у Києві. До кінця року плануємо ще у чотирьох чи п'яти областях, як будемо встигати. Сервісні центри – це дуже важливий плюс, коли люди можуть комфортно, замість старого МРЕВ, отримувати якісні послуги", – зазначив Арсен Аваков.

Ще одним етапом стане реформа Державної міграційної служби.

"Ми плануємо у листопаді розпочати процедуру видачі електронних паспортів. Діти вже отримують нові зразки, відтепер їх зможуть отримати і дорослі", – наголосив Аваков.

За його словами, процес переходу в Україні триватиме 10 років.

Також планується реформувати Державну службу із надзвичайних ситуацій, зокрема, ліквідувати пожежну інспекцію та створити волонтерські пожежні бригади.

"Ми матимемо професійну лінію рятувальників та пожежників, які є складовою державної вертикалі. Додатково будуть також функціонувати волонтерські пожежні бригади, які у критичні моменти підключатися до ситуацій", – додав Аваков.

Нагадаємо, ще у лютому Аваков представив стратегію змін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зокрема, він наголошував на скороченні працівників, як додав Аваков, в ДСНС працюють майже 70 тисяч чоловік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.