Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

алкогольні вироби

Четвер, 8 вересня 2016, 13:51

В Україні можуть скасувати ліцензії на експорт алкоголю та цигарок

алкогольні вироби

Верховна Рада планує скасувати ліцензії на імпорт та експорт алкогольних та тютюнових виробів.

Сьгоодні Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект щодо внесення змін до ліцензійних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Цей закон підтримали 254 народних депутата.

Зокрема, планується скасувати ліцензування імпорту, експорту спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Пропонується встановити, щоб імпорт цим товарів здійснювався лише державними підприємствами, спеціально уповноваженими на це урядом. При цьому оптова торгівля на території України цією продукцією буде здійснюватися за наявності ліцензій лише держпідприємств, спеціально уповноваженими на це урядом, крім оптової торгівлі етиловим спиртом в медичних і ветеринарних цілей.

Підприємці, які отримали ліцензії на виробництво та оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами, подають щомісяця до 10 числа місяця звіт про обсяги виробництва та обігу товарів.

Також встановлять штрафи за несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.