Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Четвер, 8 вересня 2016, 15:32

Місцеві вибори у об'єднаних громадах обійшлися Україні в 11 тисяч

об'єднані громади

Уряд виділив на вибори в об'єднаних територіальних громадах цього року 10,460 тис грн.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства україни

Як заявив міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, цього року вибори у громадах обійшлися у понад 10 тис грн, однак,  наразі може не вистачити фінансів для повноцінного забезпечення виборів.

"Виділення коштів на місцеві вибори в ОТГ – це важливий крок, але цих коштів може бути недостатньо. Також це може вплинути на кількість громад, які підуть на вибори. Такі побоювання ми вже висловлювали, в результаті – сума була збільшена з 6 млн до майже 10,5 млн грн. Але це не має бути стримуючим фактором на виборах", – наголосив Геннадій Зубко.

Як він повідомляв раніше, наразі 80 об’єднаних територіальних громад чекають рішення ЦВК щодо оголошення перших виборів.

У 2016 році перші вибори проведено у 25 громадах, а облдержадміністрації готуються подати ЦВК матеріали щодо оголошення виборів ще у 38 громадах.

Нагадаємо, до кінця року у восьми районах Львівщини з'являться ще 15 нових об’єднаних громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.