Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Арена Львів

Вівторок, 13 вересня 2016, 12:05

При будівництві стадіону Арени Львів розікрали 27 мільйонів

Арена Львів

Ціну на проектну документацію щодо будівництва стадіону у Львові незаконно підняли на 27 млн грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Відтак, прокуратура області скерувала до Галицького районного суду Львова обвинувальний акт щодо неналежного виконання службових обов’язків керівником філії ДП «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної будівельної експертизи» у Львівській області.

Як було встановлено, посадовець не провів держекспертизу проектної документації щодо будівництва стадіону на вул. Стрийській-Кільцевій дорозі в Львові. Зокрема, він не перевірив проектну документацію на відповідність законодавству та надав позитивний висновок.

Львівська міська рада оплатила виготовлення проектної документації у понад 37 млн грн, однак, за даними судової інженерно-технічної експертизи, яка проводилась у рамках кримінального провадження було встановлено, що вартість проектно-вишукувальних робіт повинна була б становити лише 10,6 млн грн.

Зазначимо, що за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.