Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Шурма

Вівторок, 13 вересня 2016, 15:14

Шурма вимагає у Авакова перевірити посадовців Слов'янського відділу поліції

Ігор Шурма

Посадовці ізолятора затягують судовий розгляд та створюють комфортні умови для перебуваня під вартою їхнього екс-співробітника.

Про це йдеться у запиті народного депутата Ігоря Шурми до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо притягнення до відповідальності посадовців Слов'янського відділу поліції у Донецькій області.

"Прошу Вас вжити заходів до посадових осіб Слов'янського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області, які систематично, всупереч інтересам служби вчиняють корупційні правопорушення в інтересах обвинуваченого Панасюка Павла Павловича, який утримується в Артемівському слідчому ізоляторі №6", – наголошує Шурма.

Зокрема, йдеться про П.Панасюка, екс-дільничного інспектора Слов’янського відділу міліції, який перебуває у Артемівському ізоляторі у Донецькій області, посадовці якого свідово затягують судовий розгляд справи проти звинуваченого, щоб перешкодити потерпілим приймати участь у судових засіданнях та для зарахування кожного дня знаходження Панасюка під вартою за два дня позбавлення волі.

За словами Шурми, він направив запит до посадовців Слов'янського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області, однак їхні непевні відповіді свідчать, що вони намагаються зам’яти кримінальне провадження шляхом його затягування. 

Також Панасюк та його захисники уникають участі у судових засіданнях через звернення обвинуваченого до медиків ізолятора з надуманими хворобами.

"Крім того за даними потерпілих, обвинувачений Панасюк П.П. утримується в Артемівському слідчому ізоляторі в привілейованих умовах, а його розподіл до камери був здійснений з порушеннями закону. Так, він має вільний доступ до телефонного зв"язку та мережи Інтернет, безперешкодно отримує продукти харчування та грошові кошти поза загальним порядком, має побачення без дозволу суду з родичами та друзями. З урахуванням наведеного, подібне положення обвинуваченого Панасюка П.П. лише сприяє затягуванню ним судового розгляду справи", – йдеться у запиті Ігоря Шурми. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.