Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

Середа, 14 вересня 2016, 10:26

Міжнародні інвестори планують збудувати електростанції у Чорнобильській зоні

Чорнобильська зона

10 міжнародних компаній зголосилося збудувати сонячні електростанції на території зони відчуження.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як наголосив під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, Чорнобильська зона є територією з невикористаним потенціалом і залишається перспективною для розвитку відновлювальної енергетики в Україні.

«Нам вдалося внести зміни до нашого законодавства. Наприклад, про правовий режим у зоні відчуження, врегулювали питання оренди землі та іншого майна. Наявна інфраструктура на території Чорнобильської зони і кількість людей з високим рівнем кваліфікації, які в міру виведення ЧАЕС з експлуатації можуть бути залучені для роботи об’єктах відновлювальної енергетики», – пояснив Семерак.

За його словами, сьогодні близько 10 різних компаній зацікавилися цією пропозицією та проходять процедуру отримання землі в оренду.

«Наша мета – максимально адаптувати зону відчуження до умов сьогодення та показати, що всі процеси реалізації даних проектів відбуваються з врахуванням безпеки – під наглядом як української влади, так і наших міжнародних партнерів», – додав Остап Семерак.

Нагадаємо, ще в червні низка канадських інвесторів зацікавися будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів у Чорнобильській зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.