Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

охорона довкілля

Середа, 14 вересня 2016, 11:52

Львівщина витратила понад 800 тисяч на конкурс чисте довкілля

охорона довкілля

У області оприлюднили кошти, виділені на охорону навколишнього середовища для конкурсу на екологічно чистий населений пункт.

Вчора, на сесії Львівської обласної ради, було нагороджено переможців щорічного обласного конкурсу «Екологічно чистий населений пункт» у 2016 році.

На проведення конкурсу та природоохоронних заходів департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА виділив 840 тис грн, з яких найбільше отримали Перемишлянський (100 тис грн), Золочівський (90 тис грн), Буський та Жидачівський (80 тис грн) райони.

Натомість Жовківському районі Львівська ОДА виділила лише 20 тис грн. 

Усі кошти були виділені на реалізацією одного природоохоронного заходу у області, зокрема, усі 90 тис грн, що отримала Золочівщина, пішли на боротьбу з омелою. радехів витратив отримані 60 тис грн на міське сміттєзвалище, Жидачів – благоустрій міста, Буськ – транспортування відходів, Перемишлянсткий район – каналізування міста Бібрка, Бродівщина – збегірання відходів, Самбірщина – ремонт каналізації у місті Рудки, Турківщина – екологічне зберігання відходів, Старосамбірщина – відновлення річки Топільничанка, тощо.

Нагадаємо, у конкурсі перемогли міста та села, які досягли найкращих результатів з благоустрою населеного пункту, ремонту та облаштування екологічних об’єктів, впровадження сучасних технологій санітарного очищення та знешкодження сміття.

Відтак, у категорії міста районного значення перше місце отримав Золочів, із селищ найкращі результати із охорони довкілля виявилися: Підкамінь (перше місце), Новострілищанськ (друге місце), Боринськ (третє місце).

Щодо сіл, то тут друге місце розділили Тур’ївська, Медвежанська, Верхньогаївська, Київецька сільські ради. Третє місце отримали Брюховичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.