Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 14 вересня 2016, 16:11

ПТУ отримають кошти із бюджету Львівщини

Львівська облрада

Львівські депутати виділили кошти для професійно-технічних училищ області за вересень-жовтень цього року.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення скерувати кошти для оплати видатків професійно-технічних училищ області за вересень-жовтень цього року.

Зокрема, забезпечать виплату заробітної плати працівникам ПТУ та стипендії учням (15 018 тис грн та 4 400 тис грн відповідно), допомогу учням-сиротам (291,4 тис грн) та проведення розрахунків за електроенергію (290,6 тис грн)

«Левова частина бюджетних коштів, котрі ми сьогодні розподіляли, є скерована для оплати видатків профтехучилищ. Мова йде про ті училища, котрі є у Львівській області, окрім тих, які є у містах обласного значення», – заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Нагадаємо, у лютому уряд схвалив виділення дотації в 500 млн грн місцевим бюджетам для фінансування ПТУ. А у липні додаткову дотацію на видатки для професійно-технічної освіти отримають міста, бюджети яких не здатні профінансувати власні навчальні заклади серед 20 міст, включених у цей список, є Дрогобич, Червоноград, Стрий, Новий Розділ.

Зазначимо, раніше держава передала на місця забезпечення фінансування заклади профтехосвіти. Саме тому у бюджеті Львова на 2016 рік на обслуговування 20 ПТУ та 2 позашкільних навчальних закладів було виділено 222,9 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.