Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовослужбовці

Середа, 14 вересня 2016, 17:56

Родичі львівських контрактників зберуться на мирну акцію під Адміністрацією Президента

військовослужбовці

Вони вимагатимуть, щоб Петро Порошенко підписав затверджені у Верховній Раді зміни до Закону «Про військовий обов'язок і військову службу».

Про це повідомив кореспонденту Варіантів учасник акції.

Завтра, 15 вересня, родичі військових, що перебувають на контрактній формі служби, зберуться на мирну акцію під Адміністрацією Президента у Києві.

Як зазначають організатори, таким чином рідні хочуть привернути увагу до проблеми звільнення контрактників, термін дії договору яких уже минув. Адже військові, що підписали контракт зі Збройними силами України до початку особливого періоду, дотепер не можуть повернутися додому.

«Мій чоловік підписав контракт у листопаді 2011 року, тобто ще за мирної України, коли про військові дії ніхто й не міг подумати. Згідно з законодавством, у листопаді 2014 року термії дії договору мав закінчитись. Але він служить у Державній прикордонній службі дотепер, оскільки контракт продовжили на невизначений термін в односторонньому порядку», – розповіла дружина військового, львів’янка Регіна Штойко.

На мирну акцію під стінами Адміністрації Президента зберуться не лише рідні військових-контрактників зі Львівщини, а й зі всієї України.

Вони вимагатимуть, аби Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», адже вчора його вже скерували на підпис президенту.

Згідно зі внесеними змінами, військові, що підписали контракт до або ж на самому початку особливого періоду, зможуть на законних підставах повернутися додому.

«Зараз відбувається маніпуляція правами захисників нашої країни. Тож ми вимагаємо від Президента, як Верховного Головнокомандуючого, навести порядок, гарантувати захист прав військовослужбовців і підписати закон, який дасть можливість своєчасно припиняти контракт», – зауважила координатора акції Жанна Сергєєва.

За її словами, завтра під Адміністрацією Президента збереться близько півтисячі родичів військовослужбовців зі Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Полтави, Чернігова, Чернівців, Києва й інших міст України.

«Ми вже втомились чекати наших чоловіків, татів, братів. Тим більше, що жодних чітких термінів немає. Так можна чекати і до завершення подій у зоні АТО, а це може зайняти ще рік, два чи п’ять. А я не хочу постійно чекати чоловіка зі служби, я хочу чекати від нього дитину», – додала Регіна Штойко.

Як писали Варіанти раніше, десятьох військовослужбовців зі Львівщини, які уклали контракти зі Збройними силами України на проходження служби ще до подій у зоні АТО, дотепер не демобілізовують.

Детальніше дізнатись, чому військові-контрактники не можуть повернутися додому та коментарі юриста можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.