Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банкомат

Четвер, 15 вересня 2016, 14:31

Українці можуть знімати з банкоматів за добу до 250 тисяч

банкомат

Нацбанк дозволив клієнтам банків знімати готівкою до 250 тис грн на добу.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, відтепер клієнти банків зможуть отримувати кошти в іноземній валюті або банківських металів з поточних і депозитних рахунків через каси та банкомати до 250 тис грн на добу. Раніше ця сума становила 100 тис грн.

Як зазначили у Нацбанку, такі зміни мають збільшити довіру вкладників до банківської системи.

Окрім цього компанії-резиденти, які отримали від нерезидентів кредити або позики, зможуть купувати іноземну валюту для погашення заборгованості навіть за наявності на їх рахунках власних коштів в іноземній валюті на понад 25 тис доларів. Це зроюлено для того, щоб спростити умови для купівлі валюти, необхідної для своєчасного погашення зовнішніх зобов’язань українським бізнесом.

Також Національний банк раніше заборонив перерахування іноземної валюти за індивідуальними валютними ліцензіями фізичним особам, у тому числі для здійснення ними інвестицій за межі України, щоб запобігти відтоку капіталу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.