Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

stevenspeir.com

П'ятниця, 3 серпня 2012, 15:26

Грабіжники квартир активізували свою діяльність у відпускний період

Кількість квартирних крадіжок у період відпусток зростає у середньому на 65-70%. Про це повідомив старший оперуповноважений з особливо важливих справ Департаменту карного розшуку МВСУкраїни Іван Максимчук на прес-конференції у Києві.

 

"За три місяці другого кварталу цього року крадіжок сталося приблизно на 65-70% більше, ніж у першому кварталі. І така кількість вчиняється щорічно", - сказав він.

Представник МВС зазначив, що з початку року в Україні було зареєстровано 11. 5 тис. крадіжок, майже половина з яких вже розкрита. За його словами, у 2012 році почастішали крадіжки, які скоюють раніше засуджені особи, а також у стані алкогольного сп'яніння, однак зменшилась кількість таких, що вчинялися неповнолітніми або групою осіб. Лідером серед регіонів України по кількості крадіжок залишається Київ, на другому місці - Донецька та Дніпропетровська області, а найменше крадіжок цього року сталося у Чернівецькій області.

Максимчук відзначив, що переважно квартирні крадіжки скоюються в помешканнях, які своїм зовнішнім виглядом (дорогими дверима або вікнами) вказують на те, що всередині можуть бути коштовні речі. При цьому він зауважив, що основними причинами великої кількості квартирних крадіжок у відпускний період є незахищеність квартир через неякісні замки, а також те, що люди, відправляючись у відпустку, повідомляють про свою відсутність сусідів, колег та знайомих, які можуть випадково передати цю інформацію зловмисникам.

Оперуповноважений підкреслив, що одним з найбільш надійних заходів для захисту помешкання є встановлення сигналізації через охоронні фірми або Державну службу охорони при МВС України. За його словами, облаштування середньостатистичної двокімнатної квартири у Києві обійдеться господарю у 3 тис грн, а місячна абонплата складатиме близько 150 грн.

"Також можна встановити автономну сигналізацію, що діятиме на розмикання, коли при проникненні через вікно або двері вмикатиметься гучномовець. Тим, хто не може собі дозволити Державну службу охорони, можна порадити облаштовувати свої квартири надійними замками, а в квартирах, які знаходяться на нижніх поверхах - ставити грати і більше звертати увагу на механічну та технічну укріпленість своїх квартир для обмеження доступу сторонніх осіб", - додав оперуповноважений.

Джерело: Укрінформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.