Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

П'ятниця, 3 серпня 2012, 18:47

Конкурс п’єс «Драма. UA-2012» отримав понад 100 робіт молодих драматургів

Організатори ІІІ Конкурсу українських п’єс «Драма.UA-2012» отримали 110 заявок від драматургів з цілої України. Про це повідомляє прес-служба Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA».

 

Автори із понад 30 міст та містечок України надіслали свої роботи на розгляд журі.  Найбільше драматургічних творів надійшли із Києва, далі йде Львова, а також  Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Рівного, Ужгорода, Вінниця, Тернопіль, Суми, Кіровоград, Миколаїв та Херсон.

Зараз оргкомітет формує лонг-ліст творів конкурсу, який оприлюднить 6 серпня і передасть на розгляд журі.

«До складу журі ІІІ Конкурсу українських п’єс «Драма.UA» цьогоріч увійшли театрознавець та перекладач Юлія-Анна Франко (Нью-Йорк, США), театрознавець, координатор культурних проектів, перекладач Марія Ясінська (м. Київ) та драматург і художник-концептуаліст Павло Ар’є (Львів-Кельн, Німеччина)», – сказано у повідомленні.

 Фінлісти конкурсу будуть визначені до 1 вересня цього року. А переможець буде оголошений під час Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA», який відбудеться  у Львові з 27 до 30 вересня.

П’єси із шорт-лісту, який визначить журі,  будуть представлені під час фестивалю у вигляді сценічних читань. А їхні авторм візьмуть участь у драматургічних майстернях із відомим українсько-німецьким драматургом Павлом Ар’є.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.