Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

telegraf.com.ua

Четвер, 22 вересня 2016, 12:47

Верховна Рада внесла зміни у ринок електроенергії

Верховна Рада

Верховна Рада підтримала за основу законопроект про ринок електроенергії.

Сьогодні на сесії 237 депутатів проголосували за законопроект про ринок електроенергії.

Зокрема, йдеться про запровадження внутрішньодобового ринку, на якому виникають відносини між учасниками цього ринку і оператором ринку з купівлі-продажу електроенергії безпосередньо в межах доби фізичної поставки електроенергії для зменшення відхилень споживання від заявленого на ринку "на добу вперед".

Також доповнено перелік учасників ринку трейдером, яким може бути будь-який суб’єкт господарювання, що здійснює купівлю електричної енергії з метою її перепродажу, крім продажу споживачу. Наголошується, що існування трейдерів на ринку електроенергії має обмежити коливання цін на ринку.

Окрім цього закон передбачає повне виконання вимог Третього енергетичного пакета ЄС з юридичного та організаційного відокремлення діяльності з розподілу і передачі електроенергії від інших видів діяльності, що є умовою для запровадження економічної конкуренції на ринку електроенергії.

Вводиться нових механізм підтримки виробників електроенергії за "зеленим" тарифом на заміну Фонду врегулювання дислабансу вартості. Відтак пропонується встановити, що весь обсяг електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, закуповує гарантований покупець. При цьому його витрати, пов'язані з такою закупівлею, компенсуються оператором передачі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.