Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

drohobych.ucoz.ua

П'ятниця, 3 серпня 2012, 18:40

Екологічна ситуація в Бориславі потребує негайного втручання – депутати профільної комісії Львівської облради

Члени постійної комісії з екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради визнали, що екологічна ситуація в Бориславі є критичною і вирішили звернутись з цього приводу до вищих гілок влади. Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 3 серпня, на виїзному засіданні комісії у Бориславі.

Причиною виїзду депутатів постійної комісії до Борислава стало звернення депутатів Бориславської міськради щодо подолання екологічних та соціальних наслідків довготривалого видобутку нафти та озокериту на території міста. Із цього приводу громада міста через депутатський корпус звернулася до Голови ВРУ, прем'єр-міністра України, міністра екології та голови Львівської облради.

Депутати Львівської облради визнали, що окремі пункти протоколу спільного засідання урядової комісії, яка проводилась 24 березня 2011 року під головуванням тодішнього міністра МНС Віктора Балоги є невиконаними. Також невиконаними визнали окремі пункти “Акту перевірки та обстеження стану екологічної та технальної безпеки” від 4 квітня 2011 року, згідно з якими слід подолати екологічні наслідки видобутку нафти та озокериту у Бориславі. 

Окрім цього, у резолюції засідання депутати вирішили зробити акцент на зв’язку екологічної ситуації в місті та росту захворювання населення, попри те, що офіційних даних про такий зв’язок немає. 

“Нас не цікавить, через що саме хворіють люди у Бориславі. Але факт залишається фактом - тут найбільше онкозахворювань, найбільше народжується дітей із проблемами”, – зазначив секретар комісії Осип Магур.

Депутати екологічної комісії також вирішили рекомендувати винести питання про екологічний і соціальний стан у Бориславі на сесію обласної ради, за результатами чого скерувати звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та профільних міністерств.

Нагадаємо, 16 липня у Бориславі стався витік нафти зі свердловини, яка потрапила у водопровідну систему міста. За підрахунками Державної екологічної інспекції у Львівській області, місту завдали збитків на суму 150 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.