Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перевізники

Понеділок, 26 вересня 2016, 18:28

У Львові сформують новий конкурсний комітет із перевезень

перевізники

Львівська влада намагається унеможливити новий страйк перевізників у місті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила керівник міського юридичного управління Гелена Пайонкевич, перевізники висувають до міста вимоги: врегулювати кількість пільговиків у транспорті, розпустити конкурсний комітет із перевезення пасажирів та ввести представників від вільних профспілок до складу нового конкурсного комітету.

За її словами, Львівська міськрада найближчим часом сформує новий конкурсний комітет, а також рекомендуватиме ввести туди представника від вільних профспілок.

"Розпускати конкурсний комітет, як на мене, сенсу немає, тому що він зараз не діє. У нас закінчується термін угод, укладених з перевізниками. Буде новий конкурс, буде сформовано новий конкурсний комітет. Згідно з вимогами чинних нормативних актів, у складі конкурсного комітету має бути певний відсоток представників громадськості та представників державних органів, які здійснюють регулювання у сфері транспорту. Питання наявності представника від вільних профспілок у складі конкурсного комітету, як на мене, жодних застережень ні в кого не викличе", – наголосила Гелена Пайонкевич.

Вона додала, що мерія рекомендуватиме управлінню транспорту при затвердженні складу конкурсного комітету, прислухатись до вимог перевізників.

Нагадаємо, львівські приватні перевізники почали страйк 30 серпня. Через це на міські маршрути вийшло лише 362 автобуси зі 640.

Згодом близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців зібрались на пікет під міськрадою. Вони висунули ряд вимог міському голові Львова Андрію Садовому, зокрема, обмеження пільгових перевезень та запровадження електронного квитка у громадському транспорті. 

А 15 вересня на сесії міськради перевізники заявили, що планують відновити страйк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.