Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Центр зайнятості

Понеділок, 3 жовтня 2016, 17:10

Служба зайнятості не працевлаштовуватиме безробітних

Центр зайнятості

Мінсоцполітики реформує Службу зайнятості.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, сьогодні Служба зайнятості не стимулює людей до пошуку постійного місця роботи, а багато українців працюють лише по півроку, а потім стільки ж часу отримують допомогу з безробіття.

«Ми не вирішимо цю проблему, доки не реформуємо систему оплати праці загалом. І доки отримувати заробітну плату не стане вигідніше, ніж сидіти на соціалці – нічого не поміняється. Необхідно докорінно реформувати Службу зайнятості», – наголосив Андрій Рева.

Він зазначив, що Служба зайнятості не повинна займатися пошуком роботи, а лише оформляти безробітних і передавати такі списки до приватних рекрутингових агентств. Останні мають шукати роботу для безробітних, а соціальні служби виплачуватимуть агентам за кожного працевлаштованого винагороду після проходження шукачем роботи випробувального терміну.

Також Рева додав, що зараз Служба зайнятості занадто централізована.

«Тобто під час перепрофілювання безробітних Служба зайнятості пропонує навчання за якимись спущеними згори списками професій – перукарі, кухарі, бармени. Тоді як в окремо взятому місті необхідні, скажімо, слюсарі, токарі, водії трамваїв. Відтак, у багатьох містах місцева влада і як замовник, і як споживач робочої сили, не може знайти спільну мову зі Службою зайнятості», – зазначив Андрій Рева.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.