Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закон Савченко

Середа, 5 жовтня 2016, 17:10

Уряд пропонує змінити "закон Савченко"

закон Савченко

Уряд внесе до Верховноїх Ради проект закону, щоби не допустити подальшого звільнення тяжких злочинців через "закон Савченко".

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив сьогодні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, уже розроблено проект закону щодо негайного врегулювання проблем, які виникли через "закон Савченко".

"Неприпустимо пом'якшувати відповідальність за тяжкі злочини. Страшна цифра: 27 навмисних вбивств, 12 зґвалтувань, розбої, крадіжки, грабежі. За такі злочини треба давати пожиттєве ув'язнення, а не давати можливості через закон виходити на волю тим, хто починає потім знов вбивати", – наголосив Володимир Гройсман.

Згідно з статистикою, за "законом Савченко" підлягають звільненню 35 тис осіб, 8,5 тис уже звільнені. З них 906 осіб за декілька місяців вчинили тяжкі і особливо тяжкі злочини: 27 навмисних вбивств, 21 тілесне ушкодження, 12 зґвалтувань, 670 крадіжок, 172 грабежі, 68 розбоїв, 43 випадки шахрайства, 43 – хуліганства.

Нагадаємо, закон "Савченко" Верховна Рада прийняла у листопаді 2015 року. Згідно з ним один день в СІЗО зараховується засудженим за два дні позбавлення волі. Автором закону є народний депутат Надія Савченко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.