Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ

Понеділок, 10 жовтня 2016, 11:36

У 2017 році вступники можуть обрати лише сім вишів

ВНЗ

Міносвіти скоротить кількість заяв на вступ, які можна подавати до ВНЗ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як заявив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Ігор Шаров, під час засідання робочої групи з питань доопрацювання умов прийому до ВНЗ у 2017 році було вирішено скоротити кількість заяв у порівнянні з минулорічною вступною кампанією.

Відтак, у 2017 році вступник подаватиме 7 заяв до вищих навчальних закладів на 3 спеціальності.

«7 заяв – це дасть можливість вступнику сконцентруватися на обраних ним спеціальностях, а також не заплутатися в різноманітті спеціальностей і вишів», – додав проректор КНУ імені Т. Шевченка Володимир Бугров.

Також для вступу в університети обов’язковим буде сертифікат з української мови та літератури, а з якого предмету будуть інші два сертифікати ЗНО –обиратиме університет. 

Додамо, у 2017 році прийом заяв у вищі навчальні заклади на основі ЗНО відбуватиметься до 26 липня. Вступні конкурси у вищі навчальні заклади пройдуть з 17 до 26 липня, а іспити – з 21 до 26 липня. Зарахування на бюджетне навчання відбуватиметься до 15 серпня, а на контракт – до 18 серпня. Пільгові категорії будуть зараховані до 28 серпня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.