Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

скульптури Пінзеля

gk-press.if.ua

Понеділок, 10 жовтня 2016, 14:19

Скульптури Пінзеля покажуть в Австрії

скульптури Пінзеля

Роботи львівського скульптора Йогана Георга Пінзеля покажуть у одному з музеїв Відня.

Про це повідомляє Platforma.

Зокрема, 28 жовтня у знаменитому автрійському мезеї Бельведер відкриється виставка "Небесний!", на якій покажуть близько 20 робіт Йоганна Георга Пінзеля із зібрання Львівської національної галереї мистецтв.

Експозиція триватиме до 12 лютого.

Зазначимо, це вже друга за останні роки виставка великого скульптора в престижних європейських музеях: в 2012 році його роботи демонструвалися в Луврі.

Відвідувачі виставки побачать дерев'яну скульптуру, покриту позолотою –фігури святих, мучеників, пророків і композиції на сюжети Старого і Нового Завітів.

Про Пінзеля досі мало що відомо. Більшість його творів були створені за десять років у Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській областях. Вперше скульптора згадують у 1740-х роках, коли він з'явився при дворі магната Миколи Потоцького, який став його основним замовником.

Роботи скульптора зберігаються в Україні, Німеччині та Польщі. Найбільше творів має Львівська галерея мистецтв. Однак, за радянських часів, багато творів Пінзеля були знищені.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.