Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укрзалізниця

Понеділок, 10 жовтня 2016, 13:30

Зміни в Укрзалізниці: перехід на українську мову, Wi-Fi у потягах та кінець багаторічному бруду

Укрзалізниця

Міністр інфраструктури анонсував введення європейського сервісу на Укрзалізниці.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Міністр інфраструктури Володимир Омелян. 

До грудня 2016 року всі квитки, назви станцій, оголошення, інформація на табло вестимуться виключно українською та англійською мовами. Паралельно у міністерстві працюють і над декомунізацією назв станціій.

"Будуть внесені зміни до стандартів, відмовимося від подушок "на пір'ї" і ковдр у пилюці. Буде введено європейський сервіс, який повністю відповідатиме гігієні та зручності", – зазначив Володимир Омелян.

За його словами, як тільки на Укрзалізниці відмовилися від корупційних схем при закупівлі миючих розчинів, то відразу "стало можливим відмити вагони від багаторічного бруду".

Також на вікнах у потягах фіранки замінять на ролети.

"Цього року капітально відремонтуємо до 100 пасажирських вагонів, на наступний – 200! Сучасні, з вакуумними туалетами", – додав Володимир Омелян.

Більше того, в Мінінфраструктури напрацювали рішення щодо безперебійної роботи Wi-Fi в потягах, а також запровадження електронного квитка в електричках.

"І прошу пам'ятати. Це все буде поступово, але буде! Будьте активними, слідкуйте за змінами і реагуйте. Лише так змінюється держава", – підсумував Володимир Омелян.

Нагадаємо, з вересня Укрзалізниця мала запустити двоповерховий електропоїзд Skoda, вартість якого становить 19 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.