Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

утеплення індивідуального житла

Понеділок, 10 жовтня 2016, 18:32

Уряд допоможе українцям зробити помешкання теплішими

утеплення індивідуального житла

Уряд відновив програму допомоги населенню при утепленні індивідуального житла.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З 6 жовтня відновлено дію програми з енергоефективності у напрямку придбання населенням енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів.

Відтепер державні банки – Ощадбанк та Укргазбанк знову видаватимуть "теплі" кредити у рамках програми.

Відтак, мешканці області, які отримають кредит, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення, отримають від держави фінансову допомогу у розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів.

Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату комунальних послуг.

Також мешканці Львівщини можуть скористатись обласною програмою, відповідно до якої позичальникам відшкодовується 15-20% річних відсоткової ставки за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження.

З початку року програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 55 014 мешканців області, які отримали кредити на понад 93 млн грн. Сума відшкодування з обласного бюджету склала 14,7 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.