Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паспорт

forbes.ua

Вівторок, 11 жовтня 2016, 12:32

Біометричний паспорт може подешевшати

паспорт

Наразі паспорт у вигляді ID-картки вартує майже 600 грн.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив керівник прес-служби Державної міграційної служби України Сергій Гунько, Державна міграційна служба України допускає зниження вартості біометричного паспорта.

"Зараз ми очікуємо постанову Кабінету міністрів, вартість буде трошки змінюватись. І за нашими прогнозами, у нижчий бік. Змінились умови оплати: вартість бланку не зміниться, зміниться обсяг платежів до місцевого бюджету. До цього часу паспорт коштував 561 гривню", – наголосив Сергій Гунько.

За його словами, наразі вже близько 2 мільйонів українців мають біометричний паспорт.

"Це набагато безпечніший документ. Ті вимоги для лібералізації візового режиму, що стосувались міграційної служби, були спрямовані на гарантування безпеки суспільства та документування. Тобто, це документ, який неможливо підробити, який видається на основі електронної бази даних, що містить біометричні дані власника. Ним не зможе скористатись будь-хто подібний на власника документа", – додав Сергій Гунько.

Нагадаємо, випуск нового паспорта у вигляді ID-картки стартував 11 січня. У перший день в Україні було оформлено близько 100 нових паспортів. Справжність паспорта можна перевірити за спеціальною інформацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.