Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Громади Львівщини

Середа, 12 жовтня 2016, 15:05

Перспективний план Львівщини можуть не затвердити 25 жовтня

Громади Львівщини

Лише трьом районам Львівщини не потрібно коригувати Перспективні плани об’єднаних громад.

Про це повідомив кореспонденту Варіантів адміністратор ГО «Центр місцевого розвитку» Степан Рудницький.

«Гадаю, що Перспективний план Львівщини депутати облради таки не затвердять 25 жовтня. Очевидно, це питання вони розглядатимуть в межах не одного пленарного засідання, і навіть не двох», – розповів Степан Рудницький.

За його словами, серед 20 районів Львівщини є лише три, Перспективні плани яких не потребують коригування, – Буський, Золочівський та Кам’янка-Бузький.

Більше того, Львівська облдержадміністрація подала на вчорашній розгляд сесії Перспективні плани 17 районів, однак профільна комісія погодила лише 10.

Також існують ще ті проблемні райони, які повинні доопрацювати свої Перспективні плани та пройти слухання комісії повторно.

«До прикладу, в Дрогобицькому районі Львівська облдержадміністрація спочатку передбачала створення 4 громад, проте бачення місцевих жителів було іншим. Після багатьох обговорень дійшли до висновку, що доцільно утворити 7 громад. Також у районі є нюанси у розмежуванні між Болехівською сільською радою і містом Стебником», – пояснив Степан Рудницький.

Також він зазначив, що перепоною у затвердженні Перспективних планів громад Львівщини може стати непростий процес перерозподілу коштів у межах обласних програм та заходів.

«Незрозуміло ще, як врахують коригування Перспективного плану Жовківського та Яворівського районів у зв’язку з можливим розширенням меж Львова», – зауважив Степан Рудницький.

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати вчора на пленарному засідання Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

«Думаю, Андрій Садовий нарешті усвідомив, що процес формування об’єднаних територіальних громад є незворотнім. І Перспективний план є тим документом, який стане основою нового адміністративно-територіального устрою Львівщини. Тож якби вчора депутати затвердили Перспективні плани Яворівського і Жовківського районів, Львів міг би залишитись сам-на-сам у контексті реформи децентралізації», – зазначив Степан Рудницький.

Додамо, перший проект Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини був ухвалений ще в липні минулого року. І дотепер Андрій Садовий не заявляв про наміри розширити межі Львова.

Нагадаємо, вчора на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.