Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

утримання житла

olx.ua

Середа, 12 жовтня 2016, 16:27

Однокімнатну квартиру на Львівщині можна утеплити за шість тисяч

утримання житла

Повне утеплення будинку або квартири з двома чи більше кімнатами вартуватиме від 15 тис грн.

Про це повідомляють аналітики OLX.

Проаналізувавши вартість теплозберігаючих матеріалів в області, які представлені на онлайн-ресурсі приватних оголошень OLX.ua на Львівщині, аналітики сайту з'ясували, скільки вартуватиме утеплення житла.

Зокрема, шість квадратних метрів прозорої теплозберігаючої плівки у Львові можна купити за 60 грн, хоча ринкові ціни стартують від 100 грн. Її теплопровідність у 20 разів нижча, ніж у звичайного скла, тому температуру в приміщенні можна підвищити на 3 градуси.

За батареями можна поставити рефлектори або просто закріпити фольгу на картонці. Можна ще придбати вентилятор на стелі (середня ринкова ціна — близько 1 500 – 1800 грн). Він повертатиме тепле повітря від стелі донизу, підтримуючи рівномірну температуру.

Килими, які продають онлайн від 450 грн, допоможуть запобігти відтоку тепла через холодну підлогу.

Для боротьби з протягом потрібно зміцнити дерев’яні вікна гумовим ущільнювачем: його вартість від 15 грн за 1,75 метра, а ринкові ціни стартують від 20 грн за метр.

Тріщини й щілини, які зустрічаються як у квартирах, так і в приватних будинках, можна усунути за допомогою монтажної піни за 100 грн онлайн, більш вузькі щілини можна перекрити силіконовим герметиком, який продають від 30 грн.

Однак одним із найефективніших способів боротьби з втратами тепла є металопластикові вікна. Нові варіанти можна придбати у інтернеті від 1 300 грн.

Утеплити стіни можна ще й за допомогою обшивання гіпсокартоном. Листи цього матеріалу різних розмірів пропонуються від 60 грн. Фасади можна окремо утеплити за допомогою обшивки з мінеральної вати, є також варіанти комплексного утеплення, що розробляються професіоналами. Можна дозволити собі і комфортне нововведення — теплу підлогу, щоправда, вона обійдеться недешево, від 1 800 грн для 3-5 кв.м, приблизно стільки ж забере встановлення.

Тепловентилятори можна придбати за 300 грн, однак вони сушать повітря в приміщенні, хоч і досить зручні для швидкого прогрівання кімнати. Для постійного підігріву підійдуть масляні обігрівачі (590 грн). 

Відтак, невелику квартиру площею близько 30 кв.м можна мінімально підготувати до опалювального сезону від 6 560 тисяч грн: 2 600 грн за 2 пластикових вікна, приблизно 130 грн на усунення щілин і зазорів, 340 грн на енергоефективні лампочки, 300 грн – на міні-тепловентилятор, 590 грн на масляний обігрівач, 2 000 грн вартує заміна старих радіаторів на нові біметалеві, 600 грн на утеплення стін гіпсокартоном.

Приватний будинок площею 75 кв.м потребує інвестицій від 15 000 гривень. Тут потрібно докупити ще електрокотел за 2 000 грн і термостат за 500 грн. Нові вікна коштуватимуть 5 200 грн, ще 4 000 тисяч коштуватиме заміна старих радіаторів. Гіпсокартон обійдеться у близько 2 000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.