Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Колодій

Прес-реліз,   П'ятниця, 14 жовтня 2016, 12:20

Колодій пропонує вигнати підрахуїв і повністю оновити склад виборчих комісій

Петро Колодій

Керівник громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка на Львівщині Петро Колодій ініціює зміни до законодавства, які б дозволили оновити склад виборчих комісій, відсторонивши від участі в них осіб, помічених в маніпуляціях під час підрахунку голосів виборців. 

"Передусім необхідно відсторонити від організації та проведення виборів осіб, які заробляють на підрахунку бюлетенів ще з часів Кучми. Суспільство втратило довіру до результатів їх роботи. Молодь проти цієї системи голосує своєю не явкою на вибори", – вважає Колодій.

Зважаючи на провал люстрації в Україні, громадяни, які раніше організовували вибори мають добровільно відмовитися від цієї місії у майбутньому, наполягає політик.

Петро Колодій пропонує нові обличчя для залучення до роботи в вибочих комісіях шукати перш за все серед студентства, яке після Революції Гідності так і не знайшло свого місця у формуванні державної політики.

"Проект "Студентський парламент Львівщини", який свого часу започаткувала Львівська облрада, мав на меті підтримати прагнення молоді долучитися до формування державної політики. Однак, наступники, на жаль, залишили цей проект на папері. Представництво студентів не допустили до активної роботи у облраді в тому числі в якості помічників депутатів", –  розповідає Петро Колодій.

Громадські активісти зі студентцького середовища, натомість, продовжили свою роботу. В співпраці з рухом Валентина Наливайченка вони розпочали кампанію в підтримку змін до виборчого законодавства, які дозволять зламає формат "фейкових" виборів в Україні, і забезпечить якісно інше представництво у виборчих комісіях, а відтак і у владі. 

Кампанія "Молодь організує – молодь проголосує!" передбачає моніторинг та оприлюднення інформацію про те, хто ж насправді рахує голоси виборців. Дослідження передбачає викриття "політичної міграції" членів виборчих комісій від одного бренду до іншого, неспростовні докази їх причетності до фальсифікацій та безкарність за порушення виборчого законодавства. Учасники проекту планують заручитися підтримкою міжнародної спільноти.

"Необхідність національної дискусії щодо чесності та прозорості процесу підрухунку голосів на виборах очевидна. Відтак, закликаємо усіх небайдужих громадян долучатися до напрацювання спільної стратегії, яка передбачає докорінну зміну «облич»  виборчого процесу", – наголошує Петро Колодій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.