Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 17 жовтня 2016, 17:33

Французькі інвестори зацікавилися львівським сміттям

Грибовицьке сміттєзвалище

Французькі компанії хочуть взяти участь у тендері щодо будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон на зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим, французькі інвестори зацікавлені брати участь у тендері щодо будівництва заводу з глибинної переробки твердих побутових відходів.

«Звичайно, що є складнощі, тому що французькі компанії на Україну дивляться з певним упередженням. Але ми є у такій фазі, де реформи починають давати свій результат. Я не бачу тут причин, чому би французькі компанії не приїжджали в Україну і, власне, тут не працювали», – зазначила Ізабель Дюмон.

Відтак, інвестори хочуть взяти участь у тендерах, які проводитиме Європейський інвестиційний банк щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

Також французькі компанії планують долучитися до модернізації очисних споруд та будівництва заводу по біогазу.

Зазначимо, Львівська міськрада подала документи у Мінрегіонбуд щодо проекту рекультивації сміттєзвалища та будівництва нового сміттєпереробного заводу ще в середині липня.

А європейський інвестиційний банк, за попередніми даними, готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і ще 45 – на сміттєпереробний завод.

Позику місто отримає на 25 років із пільговим періодом під приблизно 1,5% річних.

Ще на початку червня депутати міськради ухвалили рішення, згідно з якимотримувачем кредиту на рекультивацію Грибович є ЛКП "Львівспецкомунтранс".

Нагадаємо, Грибовицьким сміттєзвалищем нещодавно зацікавились члени ПАРЄ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.