Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

korysne.co.ua

Понеділок, 6 серпня 2012, 15:04

Комунальні ЗМІ Львівщини займаються “чорним” піаром – Дащаківська

Із наближенням виборів комунальні газети Львівщини почали використовувати так званий “чорний” піар, чого раніше в газетах районного рівня не спостерігалося. Про це сьогодні, 6 серпня, повідомила виконавчий директор ЛОГО “Комітет виборців України” Оксана Дащаківська.

Маленькі “журналістські війни”, за словами Дащаківської, переважно ведуться в містах обласного типу, таких як Самбір, Трускавець, Дрогобич, які зазвичай мають декілька газет та хорошу забезпеченість інтернетом.

“Тут з’являються не лише іміджеві матеріали, щоб показати кандидата в позитивному світлі, а матеріали так званого “чорного” піару, коли намагаються очорнити кандидата, що раніше в комунальних ЗМІ було малопоширеною практикою. На сьогоднішній день ми бачимо, що стандарти, які, скажімо так, є на рівні центральних засобів масової інформації, спускаються щораз нижче і глибше і проймають наші комунальні ЗМІ”, – розповіла Дащаківська.

Крім цього, експерт зазначила, що головна проблема для багатьох кандидатів в народні депутати на сьогоднішній день – достукатись до сільського виборця і тут комунальна газета не єдиний спосіб.

“Дуже популярною технологією стало те, що кандидати засновують власні засоби масової інформації, в переважній більшості газети і роздають або безкоштовно передплачують їх для мешканців сільської місцевості. Для мене це чесніший спосіб вести роботу з виборцем, доносити до нього свою позицію, аніж купувати редакторів через якісь перемовини”, – зазначила представник КВУ, додавши, що лідерами за кількістю замовних матеріалів у районних газетах є Партія регіонів та Об’єднана опозиція.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.