Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

охорона довкілля

Вівторок, 18 жовтня 2016, 15:51

На охорону довкілля Львівщина зібрала 40 мільйонів

охорона довкілля

До фонду охорони навколишнього природного середовища уже зібрано близько 40 млн грн при запланованих 32 млн грн. 

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Як зазначив сьогодні директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, область отримала на екологічні проекти близько 40 млн грн.

Натомість голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації облради Андрій Білоус наголосив, що на цей рік були визначені три пріоритети, на які скеровувалися кошти з екологічного фонду.

Зокрема, йдеться про закупівлю 9 сміттєзбиральних машин, першочергово для гірських районів Львівщини, а також будівництво очисних споруд.

"По суті ми відмовилися від фінансування будівництва каналізацій. Це компетенція і зона відповідальності місцевих громад. І з обласного бюджету ми на це вирішили кошти не скеровувати, хоча запитів було достатньо. Натомість ми підтримали пропозицію  будівництва очисних споруд, оскільки це є досить дороговартісно і в сучасних умовах простому населеному пункту зібрати такі великі кошти є просто нереально. Відтак очисні споруди цьогоріч побудували в Дрогобичі, Сокалі, Великих Мостах, Рава-Руській", – зазначив Андрій Білоус.

Ще одним проектом, на який прямували кошти, є берегоукріплювальні роботи та протипаводкові заходи щодо запобігання підтоплень та очистка русел річок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.