Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

озокеритне родовище

Вівторок, 25 жовтня 2016, 13:10

Дозволи на користування надрами здійснюватимуться через ProZorro

озокеритне родовище

Мінекології ініціює видачу спецдозволів на користування корисними копалинами через систему ProZorro.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як наголосив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, видача спецдозволів на користування надрами має відбуватися прозоро і на конкурентних засадах.

"Іншого виходу, крім як перейти на стандарти, які існують в цивілізованому західному світі, коли відбуваються відкриті аукціони, і дозволи отримує той, хто має конкурентні переваги, у нас немає. Готові пакети спецдозволів на видобуток цих корисних копалин повинні бути продаватися на відкритому прозорому аукціоні без корупційних преференцій. Ми ведемо переговори про їх продаж через систему ProZorro", – заявив Семерак.

Також він додав, що видобувачі корисних копалин зобов’язані вести свою господарську діяльність з урахуванням природоохоронного законодавства, а контролювати їхню діяльність має спеціальна служба.

"У цьому контексті важлива також реформа Держекоінспекції, яку ми хочемо перетворити у природоохоронну службу. Саме вона буде відстежувати  дотримуватися природоохоронного законодавства, зокрема, у сфері геології на надр", – розповів Остап Семерак.

Нагадаємо, наразі Мінекології працює над реформуванням Державної служби геології та надр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.