Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зарплата

1news.zp.ua

Середа, 26 жовтня 2016, 16:42

Зростання мінімальної зарплати в Україні не вплине на розмір субсидії

зарплата

Через зростання мінімальної зарплати Уряд не змінить розмір цьогорічної субсидії.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної в опалювальному сезоні 2016-2017 рр.

За його словами, для розрахунку розміру субсидій у цьому опалювальному сезоні враховуються доходи за минулий, 2015 рік. А корекція розміру субсидій з урахуванням підвищення заробітних плат буде проводитися вже в наступному опалювальному сезоні.

"Очевидно, що вже з наступного опалювального сезону люди будуть отримувати трошки менші субсидії. Ми потроху будемо балансувати цю модель за рахунок збільшення доходів громадян", – наголосив Павло Розенко.

Він додав, що в наступному році не передбачається збільшення ціни на газ та житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, сьогодні уряд повідомив, що ініціює підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 3200 грн і має намір внести відповідну норму до проекту державного бюджету на 2017 рік.

Додамо, 20 жовтня Верховна Рада проголосувала за пропозиції до проекту бюджету на 2017 рік, де збільшила собі зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.