Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Вівторок, 7 серпня 2012, 11:20

«Батьківщина» стверджує, що Богдан Дубневич подав неправдиві дані в ЦВК

Львівська обласна організація ВО «Батьківщина» заявляє, що кандидат в народні депутати у 118, Личаківському в.о. Богдан Дубневич подав в ЦВК неправдиві дані щодо свого членства в партії, а відтак вимагає від ЦВК усунути помилку.

«Львівська “Батьківщина” вживає усіх заходів для оскарження постанови ЦВК про реєстрацію Богдана Дубневича кандидатом у народні депутати України як члена партії ВО “Батьківщина”. Заявляємо: Богдан Дубневич не є і не може бути членом партії ВО “Батьківщина”, його немає у реєстрі членів ВО”Батьківщина”», - сказано у повідомленні.  

Натомість ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати України по 118 одномандатному виборчому округу Б.Дубневича, вказавши в постанові про реєстрацію №147 від 03.08.2012 року його членство в партії “ВО “Батьківщина”.

“Виходячи з того, що Б. Дубневич вийшов з партії 28.08.2010 року, а у відповідності з п. 3.11 Статуту партії “ВО “Батьківщина” його членство не може бути поновлене раніше, ніж за 2 роки після виключення, згадана інформація не може відповідати дійсності”, - пояснив лідер Львівської “Батьківщини” Роман Ілик.

Усі необхідні документи скеровано у керівні органи ВО “Батьківщини” для відповідного реагування.

“Діючи у межах законодавства, звертаємось до ЦВК з вимогою про усунення згаданої невідповідності”, - сказано у заяві.

У підтвердження правдивості своєї інформації та намірів ВО «Батьківщина» надала документ – заяву Богдана Дубневича про бажання тимчасово призупинити своє членство у ВО «Батьківщина», датовану 2010 роком.

Нагадаємо, голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех та журналістка Тетяна Чорновол називають депутатів Львівської облради Ярослав і Богдан Дубневичі «тушками» і вважають, що вони маскуються під опозицію, а реально працюють на Партію регіонів. За твердженням Ірини Сех, Ярослав Дубневич не голосував у Львівській облраді за жодну політичну заяву, в якій засуджуються дії центральної влади. Ярослав і Богдан Дубневичі є бізнес-партнерами голови Львівської ОДА Михайла Костюка.

Станом на сьогодні відомо. що у 118 в.о. балотуватимуться 7 кандидатів в народні депутати. Вважається, що найбільші шанси на перемогу є у кандидата-«тушки» Богдана Дубневича.

zayava dub 2

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.