Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкони на вул. Дорошенка

city-adm.lviv.ua

Четвер, 27 жовтня 2016, 13:50

У Львові триває реконструкція старовинних балконів

балкони на вул. Дорошенка

У будинку на вул. Дорошенка, 15 відновлюють цінні сецесійні балкони.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У серпні 2016 року стартували роботи із реконструкції семи ажурних балконів на будівлі на вул. Дорошенка, 15, яким виповнилося уже більше 100 років.

На кожному поверсі балкони є різними: на другому поверсі балюстрада виконана з романцементу (основа та специфіка такого розчину – спеціально випалений вапняк) із металевим декором, на третьому та четвертому – огородження металеві, а балконні плити мають декоративні кронштейни.

У найгіршому стані були балкони четвертого поверху – кутовий балкон через зруйнований дах постійно заливало водою, плити інших балконів також руйнувались від опадів і поросли мохом.

Відтак, наразі тут проводять розчищення і доповнення втрачених частин та зміцнення плит; виготовлення балюстради із романцементу; встановлення гідроізоляції; встановлення морозостійкої плитки; реставрація металевого огородження.

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» в співпраці з Львівською міською радою втілює програму реставрації історичних об'єктів у центрі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.